Powered By Blogger

2010. március 25., csütörtök

Új levélke!

Ezt az orchideát egy ismerőstől kaptam,még elég fiatal kis növény! Nem tudom milyen színű lesz,remélem nem várat magára sokat és megmutatja magát! Tegnap fedeztem fel,hogy hoz egy új levelet! Ez már haladás,mert egy átültetés után jól belocsoltam (amit később megtudtam,hogy nem kellett volna! Akkor még nem nagyon tudtam az orchideákról semmit! Most sem túl sokat,de mind él és remélem jól érzik magukat Nálunk!) szóval belocsoltam és a többi átültetett orchideán kívül csak Ő nem kezdte el lógatni a leveleit! Pedig attól féltem,hogy annyi lesz Neki,de talán megmenekült! A másik 4 is megvan,de eléggé lógnak! Igaz február elején ültettem át Őket,gondolom kell idő,mire "észhez térnek"!

Íme az új levélke!

A kis fiatal növény!

" Pöttyös" orchidea!

Ennek az orchideának nem tudom a hivatalos nevét,csak hogy Ő is Phalaenopsis! Olyan szép,mikor megláttam rögtön megvettem!

Így nézett ki mikor megvettem!

Nagyon szép,erős,egészséges növény!

Teljes pompájában!

2010. március 23., kedd

Dendrobium orchidea 2!

Ő a másik Dendrobium orchideám! Már kb. egy éve (ha nem több) Nálam van,de nem csinál semmit! Nem tudom mi van vele! Levelet sem hoz,új hajtást sem! Lehet,hogy csak "pihen"! De ilyen sokáig? Majd meglátjuk mi lesz vele!

Egy kép róla!

A levelei szép egészségesek,tehát biztos nincs nagy baj!

Dendrobium orchidea!

Ez az egyik Dendrobium orchideám! Nem tudom mi van (lesz) vele,mert karácsonyra kaptam és azóta már ledobált pár levelet,meg az összes bimbót! Viszont biztos,hogy él,mert hozott egy már meglévő szárából hajtást! Már van a hajtásnak agy gyökere és most jön a másik is! De amiből kinőtt az olyan,mintha fonnyadna össze! Remélem megmarad,mert szép lilás-fehéres virága volt!

A hajtás kicsit közelebbről!

Ilyen most!

Ilyen volt kb. 1,5 hónapja!

2010. március 22., hétfő

Utó-Valentin napi orchidea!

Ma már ilyen szépen kinyílt!

Ő a kedvenc!

Ilyen volt,mikor február 26-án megvettük!

A teljes gyűjteményem!!!!!!!!!!

Jelenleg 5 virágzó van köztük!
Kicsit közelebbről!

Utó-Valentin napi orchidea 2 !

Így néz ki ma!
Még 2 bimbónak kell kinyílni!
A másik kedvenc orchideám! Eddig a fehérrel együtt csak Ők ketten bírták a helyváltozást! (hazahozatal a hidegben). A többinek (amit ezzel együtt vettünk) mindnek elfonnyadtak és lepotyogtak a bimbók! Úgyhogy erre a kettőre büszke vagyok!